Освен што предизвикуваат насилство (нели?), видео игрите можат да бидат огромно помагало во едукација на помалите корисници. Пример за тоа се  неколку професори од САД кои во сорабока со Valve ја користат Portal 2 за полесно да им ги објаснат математичките дисциплини на своите ученици, пишува CNET. Професорот Камерон Питман од Тенеси, кој и самиот […]

Прочитај повеќе