Креаторот на ManageWP, српскиот стартап Devana Technologies, кој од неодамна е дел од GoDaddy престанува да постои како Devana Technologies. Целиот тим на компанијата сега е дел на GoDaddy, а компанијата и официјалнo отвара канцеларии во Србија, јави Netokracija. Devana Technologies е лансиран од 2012 и немаат надворешни инвестиции. Целото решение е во сопственост на компанијата, […]

Прочитај повеќе

GoDaddy ја купи технологијата зад ManageWP од српската компанија Devana Technologies, јави Startit.rs. ManageWP е технологија за менаџмент со повеќе WordPress сајтови. Апликацијата останува самостојна, а дел од можностите ќе бидат интегрирани во планот за хостирање GoDaddy Pro. Условите од договорот не се јавно достапни, но Брајан Кросгард вели дека зделката е структурирана на валуација по […]

Прочитај повеќе

Имаше смисла да тргнеме од најпопуларниот производ, вели Владимир Преловац, основач на Prelovac Media, стартап лоциран во Белград кој ја креираше популарната веб апликација ManageWP. Оваа апликација им помага на корисниците да менаџираат со повеќе WordPress сајтови, и сето тоа овозможено преку една работна табла што е неверојатно продуктивно за веб администраторите. Покрај тоа, автор е и […]

Прочитај повеќе

ManageWP на некој начин претставува универзална работна табла (Dashboard) за WordPress преку која можете да менаџирате со повеќе ваши WordPress веб-сајтови од едно место. Во ноември тие ја објавија iOS апликацијата, а еве неколку месеци подоцна пристигна и таа за Android паметните телефони. Како што пишува oсновачот Владимир Преловац во својот блог пост, целата работа […]

Прочитај повеќе