САД повторно го има најбрзиот суперкомпјутер на светот. Промената на врвот доаѓа по неколку години доминација на кинеските суперкомпјутери. Суперкомпјутерот е во сопстеност на Одделот на енергија за САД. Summit има можност за 200 петафлопи операции, што е двојно повеќе од досегашниот лидер TaihuLight со 93 петафлопи. Компјутерот ќе се користи за истражувања во астрофизика, истражување […]

Прочитај повеќе

Гејмерите го губат трпението со подолгите игри, беше заклучокот на дискусијата во рамките на Develop 2011. На конференцијата, пренесува gamespot.com, се одржа сесија со девлоперите Чарлс Сесил (Broken Sword),  Адриан Хон (Six to Start), Алексис Кенеди (Fail Better), Патрик О’Луанаг (nDreams) и писателот Давид Варела кои дискутираa за должината на ААА наративните игри, како пример […]

Прочитај повеќе