Самото намалување на цената на апликациите за iPhone им носи на развивачите во просек по 1.665 отсто повеќе симнувања во рок од пет дена, и поголеми приходи од 159 отсто во недела, пишуваат аналитичарите Distimo во својот најнов извештај за влијанието на промените на цени. За iPad растот во симнувањата е 871 отсто откако ќе […]

Прочитај повеќе