Контроверзна, несоодветната, откачена, можеби и сексистичка реклама… како и да ја наречете Super Bowl рекламaта на GoDaddy во која супермоделот Бар Рафаели бакнува гик, сепак ја оствари својата цел – го привлече вниманието на гледачите и донесе рекордни продажби на хостинг услуги и домени. Во понеделникот, денот по големиот американски натпревар каде рекламите се исто […]

Прочитај повеќе

Рекламите од овогодинешниот Superbowl покажуваат дека во споредба со конкурентите Twitter e најприсутен во рекламите. Сервисот за микро-блогирање беше спомнат 26 пати во рекламите, Facebook 4, a Google+ помина без спомнувања. Во 52-те реклами (кои може да ги видите тука) имаше и простор за по еден коментар за Youtube и Instagram, известува Marketing Land. Во […]

Прочитај повеќе