Канадскиот производител на паметни телефони BlackBerry се продава. Компанијата, која претходно беше позната како Research In Motion, во соопштение најави дека e формиран специјален комитет за да разгледа „стратешки алтернативи“ кои се или продажба на компанијата или партнерство. Според директорот Торстен Хејнс, новиот оперативен систем BlackBerry 10 има „долгорочна вредност и можности“ и затоа ќе […]

Прочитај повеќе

Очекувавме и добри и лоши рецензии за новиот BlackBerry Z10. Несомнено беше дека ќе го споредат со сите можни Android и iPhone-и, па во нешто ќе е подобар, во нешто полош. Но, Z10 добива неверојатно лоша репутација пред се поради камерата која вади лоши слики при слабо осветлување. Gizmodo пишува дека камерата на Z10 е […]

Прочитај повеќе