Adobe Acrobat Reader е најпознатиот читач на .pdf документи, но ако нешто не им се допаѓа на повеќето корисници тоа е неспособноста инстантно да се заклучи кои опции се бесплатни, а за кои е потребно да платите, што дополнително покренува прашања за тоа колку всушност е корисна бесплатна верзија. Токму поради тоа, многумина корисници често го […]

Прочитај повеќе

Со осмата верзија, Foxit уште еднаш го цементира патот како една од најчесто користените бесплатни алатки при работа со pdf документи. Програмата е одлично решение за прегледување, менување или создавање PDF фајлови, со што се поставува како одлична алтернатива на надалеку познатиот Adobe Reader. Од 8.1-та верзија можете да отворате фајлови кои се складирани во […]

Прочитај повеќе

Foxit Reader е еден од подобрите PDF читачи за десктоп, а истиот постои и за Android (бесплатна + платена верзија) и iOS (бесплатна). Бесплатната верзија на Foxit е само за читање, а овозможува landscape и portrait мод на прегледување, вградена алатка за пребарување и импортирање на документи од РС преку WiFi или преку Dropbox и […]

Прочитај повеќе