Z10, првиот BlackBerry 10 телефон, пристигна и во Македонија, поточно во Vip за цена од 36.000 денари за само телефон до 8.500 денари според соодветната тарифа. Oвој нов паметен телефон од некогашните RIM, сега BlackBerry, работи на комплетно редизајниран оперативен систем. Конкретно моделот Z10 доаѓа со екран на допир за кој BlackBerry креираше нови поедноставни […]

Прочитај повеќе

Очекувавме и добри и лоши рецензии за новиот BlackBerry Z10. Несомнено беше дека ќе го споредат со сите можни Android и iPhone-и, па во нешто ќе е подобар, во нешто полош. Но, Z10 добива неверојатно лоша репутација пред се поради камерата која вади лоши слики при слабо осветлување. Gizmodo пишува дека камерата на Z10 е […]

Прочитај повеќе

Пристигна BlackBerry 10. Овој редизајниран оперативен систем е последната шанса на канадскиот Research in Motion да се врати меѓу конкурентите на пазарот на паметни телефони кој еднаш го владееја, а сега имаат удел од само 6 отсто. Заедно со оперативниот систем пристигнаа и два нови телефони BlackBerry Z10 и BlackBerry Q10. „Направивме платформа која може […]

Прочитај повеќе