Интернет порталот за видео игри GameSpot во своите рецензии за игри започна да нуди и можност читателите да ги испробаат и нивните демо верзии. Оваа нова опција која нуди бесплатно играње на демо верзиите е овозможена од страна на сервисот за онлајн играње видео игри OnLive. Демо сервисот на GameSpot ќе биде достапен за околу […]

Прочитај повеќе

Гејмерите го губат трпението со подолгите игри, беше заклучокот на дискусијата во рамките на Develop 2011. На конференцијата, пренесува gamespot.com, се одржа сесија со девлоперите Чарлс Сесил (Broken Sword),  Адриан Хон (Six to Start), Алексис Кенеди (Fail Better), Патрик О’Луанаг (nDreams) и писателот Давид Варела кои дискутираa за должината на ААА наративните игри, како пример […]

Прочитај повеќе