Европската Комисија ќе ги финансира The Human Brain Project и Graphen. Проектите заедно ќе добијат милијарда евра во следните 10 години. Средствата се доделуваат под проектот идни и технологии кои доаѓаат (The Future and Emerging Technologies, FET) кој е започнат од 2009 година. The Human Brain, се обидува да направи симулација на човечкиот мозок. За таа […]

Прочитај повеќе