Ова е гостински текст на Google Developer Group Skopje. Во 2019 беше официјалниот старт на Google Developers Group Skopje & Women Techmakers Skopje. За само една година тие успеаја да организираат и поддржат многу значајни настани за ИТ заедницата локално, и да бидат дел од GDG настани, самити и конференции во САД и Европа. Како […]

Прочитај повеќе

На 9 октомври е закажан третиот митап организиран од Google Developers Group Skopje, а темата е „Software as a Service starter pack“. Настанот е отворен за сите, а се разбира дека најзаинтересирани би требало да бидат девелоперите кои развиваат SaaS апликации со користење микросервиси. Гости предавачи на овој настан се Дамјан Величковски и Владимир Томановски, […]

Прочитај повеќе

NEXT Extended Skopje’ и воедно првиот настан на Google Developers Group го отвори Кајл Паул, менаџер на програмата на Google екосистеми, поздравувајќи ја македонската програмерска заедница: “ Ние во Google, оваа заедница наречена Google Developers Group ја започнавме со цел да понудиме спектар на настани и работилници кои што ќе бидат од практична и едукативна […]

Прочитај повеќе

Google Developer Groups (GDGs) е иницијатива на Google за креирање и поддршка на локално организирани заедници на програмери кои се заинтересирани за development технологиите на Google. Она што е добра вест и не радува е дека инспирирана од глобалната Google Developer Group, во Скопје е креирана и локална заедница на програмери дизајнери и претприемачи. Во […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на YES инкубаторот) Во петокот се одржа првиот Google Developers Group настан во Македонија, на кој присуствуваа експерти, почетници и ентузијасти кои дискутираа на теми поврзани со Google технологијата. Настанот oрганизиран од YES инкубаторот, предизвика огромен интерес кај заедницата и беше проследен со одличен одѕив, со што Клубот на новинари беше […]

Прочитај повеќе