Wocobook e скратеница која крие исклучително амбициозни планови. World’s Cookbook е веб сајт кој сака да се наметне како готвач на целиот свет и крие околу 40000 најразлични рецепти со јасни и прегледни инструкции. Средината е резервирана за најновите рецепти, додека на десната страна имате најразлични категории. Во зависност од тоа што би сакале да […]

Прочитај повеќе

Суперкомпјутерот на IBM, Watson, пред повеќе од една година ја започна својата кариера како готвач, а сега e веќе подготвен да понуди рецепти за корисниците што ќе ја користат неговата апликација Chef Watson. Watson при понудата на рецепти не само што ги помни сите рецепти, туку анализирајќи ги предложените состојки креира листа на јадења на […]

Прочитај повеќе

Дали сте подготвени да станете подобар готвач? е прашањето кое ви го поставуваат креаторите на паметната рерна June. Но, ова е погрешно прашање, бидејќи вие добивате подобра храна само затоа што June, а не вие, готви. Со оглед на тоа дека станува збор за паметен уред, рерната динамички ја менува температурата на која готвите, прилагодувајќи […]

Прочитај повеќе

Денес мобилните уреди можеби се и најпрактични за било која работа, а во брзо време големи се шансите и целосно да го замени препишувањето на рецепти. Сигурно дома ви се наоѓа тефтер со рецепти, но дали некогаш сте размислиле сите специјалитети од него да ги споделите со останатите, да го фрлите тефтерот и состојките за […]

Прочитај повеќе