Пред недела време Instagram ја објави својата најнова функција со која на корисниците им овозможи да снимаат видео и со тоа му зададе директен удар на Twitter-овиот Vine, сервис за снимање на видео со времетраење од 6 секунди. Во моментот Instagram брои околу 130 милиони корисници, а бројката со сигурност ќе се зголеми со тоа […]

Прочитај повеќе

Конечно Twitter ја објави својата Vine апликација, која досега беше достапна само за корисниците нa iOS, и за Android. Vine е сервис на Twitter преку кој корисниците може да снимаат и споделат видео од 6 секунди. Досега се користи од 13 милиони корисници кои креираа навистина интересни видеа и анимации. Vine за Android иако се […]

Прочитај повеќе

Cinemagram е апликација преку која може да сниматe кратки видеа и да ги споделуватe на друштвените мрежи како Facebook, Twitter и Tumblr. Апликацијата која некое време веќе е достапна на iOS, од денес може да ја инсталиратe и на Android. Станува збор за сервис сличен на Vine од Twitter и може да се користи за […]

Прочитај повеќе

Апликацијата за споделување видеа на Twitter за iOS Vine само неколку дена откако беше стартувана наиде на проблеми со експлицитни содржини, но и со голем број на лажни профили.  Отстранувањето на експлицитни содржини барем засега се прави од блокирање на неприкладни хаш-тагови, односно наместо отстранување на содржината, пребарувањето на #porn, #boobs или #sex сега не […]

Прочитај повеќе

Vine, новата iOS апликација за споделување на видео на Twitter,  се соочува со фактот дека „интернет е за порно“.  Проблемот кој го има апликацијата е што со едноставно пребарувања на #porn, #boobs или било кои зборови поврзани со порнографијата, лесно може да се најдат експлицитни содржини Експлицитните содржини се најдоа на апликацијата која овозможува споделување […]

Прочитај повеќе

За жал вчерашната презентација за вметнато видео не беше наменета за сите корисници на Twitter, туку само за iOS корисниците кои ќе ја симнат новата Vine апликација. Со оваа апликација, која е налик на Instagram, но за видео, ќе може да снимите и споделите видео од шест секунди кое ќе биде вметнато во твитот, како […]

Прочитај повеќе

Наскоро ќе може да вметнувате видеа внатре во вашите твитови благодарени на Vine, компанија која Twitter ја купи во октомври. Наместо да стои само линк до видеото во твитот, со Vine сега може да се интегрира видеото и да се прикаже веднаш, исто како што се прави и со сликите. Вакво интегрирано видео ќе му […]

Прочитај повеќе