Македонскиот ИТ пазар забележал пад за 12.9 отсто со годишна вредност од 143.20 милиони долари во 2010-та, се вели во извештајот на IDC. Според аналитичарите, македонската економија се оправува од глобалната економска криза што значи дека се очекува враќање на ИТ пазарот во 2011-та. IDC предвидува дека ИТ потрошувачката ќе има пораст од 7.6%, и […]

Прочитај повеќе