Во денешниот динамичен свет, технологијата е еден од главните двигатели што влијаат на нашиот секојдневен живот. Некои дури тврдат дека технологијата е партнер на човечката еволуција. Ако се фокусираме на технологијата и одиме малку подлабоко, можеме да идентификуваме една клучна состојка која е дел од скоро сите “технолошки рецепти”. Оваа клучна состојка, се разбира, е […]

Прочитај повеќе

Github е најпопуларен сервис за софтверски развој кој го користи Git системот за контрола на верзии, кој ја објави и информацијата дека сервисот има повеќе од 3 милиони регистрирани корисници. Github е основан во 2008 година, првиот милион го прослави во септември 2011 година, вториот во август минатата година, а за помалку од 6 месеци […]

Прочитај повеќе