Во Македонија има околу 1,45 милиони припејд корисници, над 580.000 постпејд корисници и над 260.000 бизнис корисници. Вкупно има 2.299.926 мобилни линии. Споредено со бројот на жителите, oколу 2,02 милиони, пенетрацијата на мобилна телефонија е 112%, односно 12 отсто повеќе од колку што има жители, вели Агенцијата за електронски комуникации. Во новиот извештај се вели […]

Прочитај повеќе