(Текстот во продолжение е текст напишан од страна на <strhttps://www.it.mk/wp-admin/edit.phpong>Ендава ДООЕЛ Скопје, како одговор на текстот Србија ги повлече субвенциите за Endava по реакциите на ИТ заедницата, објавен на IT.mk на 21.декември, 2016-та година.) Благодариме што нѐ контактиравте и ни дозволивте да придонесеме кон оваа јавна дискусија, и ја поздравуваме оваа шанса да учествуваме. Ендава […]

Прочитај повеќе

Македонскиот ИТ пазар забележал пад за 12.9 отсто со годишна вредност од 143.20 милиони долари во 2010-та, се вели во извештајот на IDC. Според аналитичарите, македонската економија се оправува од глобалната економска криза што значи дека се очекува враќање на ИТ пазарот во 2011-та. IDC предвидува дека ИТ потрошувачката ќе има пораст од 7.6%, и […]

Прочитај повеќе