Ким Дотком, контроверзниот основач на затворениот Мegaupload и неговата замена Mega, стартува нов музички сервис на кој првиот објавен албум е неговиот Good Times. Ким Дотком не е познат како музичар, иако во неговата борба да го одржи Megaupload успеа да привлече еден куп познати музички ѕвезди како Паф Диди и Вил.Ај.Ем. да го промовираат. […]

Прочитај повеќе

Облак складиштето на Ким Дотком, Mega, конечно ја доби најавуваната апликација за iOS. Апликацијата за iPhone беше ветена уште пред четири месеци кога излезе Android верзијата. Корисниците на iPhone сега полесно ќе можат да споделуваат фајлови или едноставно само набрзина да ги прегледаат. Засега нема синхронизација со камерата, но според најавата оваа опција ќе дојде […]

Прочитај повеќе

Mega, новиот сервис на контроверзниот Ким Дотком за складирање на фајлови во облакот, официјално пристигна на Android. Во финална фаза се и апликациите за iOS и Windows Phone кои ќе бидат објавени многу наскоро. Апликацијата работи на тој начин што се поврзува со вашиот профил на Mega, и ви овозможува да прикачувате и преземате фајлови. […]

Прочитај повеќе

Како што најави Ким Дотком пред неколку денови, MEGA додатокот за Firefox е достапен за преземање. Додатокот е разгледан од страна на Mozilla која рече дека е безбеден, така што корисниците ќе може без никаков страв да го користат. Од денес, сите корисници на MEGA ќе добијат известување дека е достапен додаток за Firefox, а […]

Прочитај повеќе

Ким Дотком денес на својот Twitter профил објави дека човекот што ќе ја пробие безбедносната заштита на неговото ново веб складиште Mega ќе добие награда од 10.000 евра во готово. Со ова Kим Дотком сакам да им покаже на критичарите на овој сервис, како и на самите корисници, дека сите податоци кои се во облакот […]

Прочитај повеќе

Поминаа повеќе од две недели откако Ким Дотком го пушти новиот Mega, сервис за складирање на податоци, а веќе тој брои повеќе од 50 милиони хостирани датотеки. Дотком вели дека само 0,001 посто од тие прикачените датотеки биле отстранети поради нарушување на авторските права. Новиот Mega успеа да привлече над 1 милион корисници за само […]

Прочитај повеќе

Ким Дотком, контроверзниот основач на сега-изгасениот Megaupload, го стартува својот нов проект за споделување фајлови Mega со „великодушно“ ветување дека сите нови корисници ќе добијат 50 гигабајти бесплатен простор. Ова е многу повеќе простор од сите други популарни веб складишта. За повеќе простор до 4 терабајти, ќе се наплаќа од 10 до 30 долари месечно. […]

Прочитај повеќе