Google е наменет да биде сервис преку кој ќе се идентификуваат луѓе, рече поранешниот директор, а сега дел од бордот на Google, Ерик Шмит, објаснувајќи ја одлуката на Google да брише кориснички профили кои користат псевдоними или измислени имиња. Веднаш по стартувањето на друштвената мрежа, Google започна да брише кориснички профили кои не се со […]

Прочитај повеќе

Мozilla Labs работи на проект BrowserID кој ќе ги направи лозинките излишни. BrowserID е поразличен од OpenID стандардот за децентрализирана проверка, по тоа што го користи имејлот за идентификација на личноста за логирање на веб сајтови. „Со BrowserID, според дизајнот, провајдерите на идентитетот не се вклучени при логирањето. Ова значи дека корисникот не треба да […]

Прочитај повеќе