Мozilla Labs работи на проект BrowserID кој ќе ги направи лозинките излишни. BrowserID е поразличен од OpenID стандардот за децентрализирана проверка, по тоа што го користи имејлот за идентификација на личноста за логирање на веб сајтови. „Со BrowserID, според дизајнот, провајдерите на идентитетот не се вклучени при логирањето. Ова значи дека корисникот не треба да […]

Прочитај повеќе