Нe му успеа на Amazon, ниту на македонските е-продавници. Но му успева на кинескиот AliBaba да ја освои Македонија со своите евтини производи и бесплатна достава. Во интервју за Канал5 во кое се дискутираше „дали Македонски пошти можат да се справат со онлајн нарачките?“, раководителот во Пошти, Деан Велковски, откри една фасцинантна статистика – дека 90 […]

Прочитај повеќе

Од далеку се гледа црн дим, од блиску се гледа огромен пламен од неколку метри кој ја зафати зградата на Македонски пошта на плоштадот Македонија во Скопје. Првите слики беа споделени од Никола Спасов на Twitter. Се уште немаме информации за што станува збор, ниту дали има повредени, но има пожарникари на локацијата. Подолу сè […]

Прочитај повеќе