Во Македонија има услови за креирање на видео игра, беше кажано од организаторите на Global Game Jam Македонија во неодамнешното интервју. Можеби е време и тие видео игри да бидат оценети во конкурс организиран од ПСМ Фондација, GDG Скопје, во соработка со Qua Vadis и Augmented Citizen. Сите македонски развивачи на игри се поканети да […]

Прочитај повеќе