Безбедносната компанија Kaspersky Lab откри нов шпионски софтвер кој цели пет години крадел енкриптирани документи од разни влади, дипломати, политички групи и институции кои се бават со истражување. Вирусот наречен „Rocra“ (скратено од „Црвениот октомври“ според романот на Том Кленси за истоимената руска подморница) најчесто ги напаѓа земјите од Источна Европа, односно од поранешниот Руски […]

Прочитај повеќе