Најголемиот саем за видеоигри E3 донесе куп новини, некои вредни за фалење, неколку забавни тизери за идни игри, некои вести што само вистински фанбој ќе ги разбере, а некои толку глупави кои вредат да се седне на мезе во Убац, Скопје, и да се хејтаат. Сите гејмери и креатори на игри се поканети утре, петок […]

Прочитај повеќе

Од 25 до 27 јануари за прв пат во Македонија, ќе се одржи Global Game Jam, во организација на Македонска асоцијација за развивање игри –  МАГДА. На настанот, кој ќе се одржи во Скопје и Битола, се поканети сите ентузијасти преку работилница да научат како да креираат видео игри. Global Game Jam е најголем светски настан од […]

Прочитај повеќе