Не е никаква тајна дека работа на телефон пред спиење воопшто не се препорачува. Како една од клучните причини за тоа се наведува плавото светло од екраните кое го „лаже“ мозокот дека се работи за ден и дека не е време за спиење. Згора на тоа, светлото е исклучително штетно за очите во слабо осветлени […]

Прочитај повеќе

Samsung најавува тим чие единствено задложение ќе биде производство на екрани за уредите на Apple. Тимот ќе биде составен од 200 вработени, со што Samsung се надеваа дека ќе ја зајакне соработката со Apple, јави Bloomberg. Екраните од Samsung веќе доаѓаат на уредите на Apple пред се за MacBook и iPad. Соработката може да му […]

Прочитај повеќе

Apple ги намали нарачките за делови за iPhone 5 за следното трoмесечие, бидејќи телефонот се продава послабо од очекувањата, јавува Wall Street Journal. Претпоставките се дека бројот на нарачани екрани за iPhone 5 пред кратењето е околу 65 милиони. Обемот во кој се намалуваат нарачките е голем, па во периодот од јануари до март компонентите за […]

Прочитај повеќе