Аарон Швартз, интернет активист и адвокат за отворено општество, ко-основач на Reddit и Creative Commons, ко-автор на првата верзија на RSS, после подолга борба со депресијата изврши самоубиство на свои 26 години. Швартз во 2011 година беше уапсен поради преземање на 4 милиони академски објави од JSTOR (Journal Storage) и нивно бесплатно споделување преку p2p […]

Прочитај повеќе