Студенти, ентузијасти, професионалци и сите кои сакаат да креираат и играат видео игри, се поканети на првиот Global Game Jam 2013, кој ќе се одржи од 25 до 27 јануари во Скопје и во Битола. Настанот со мото „Наместо да спиеш, цртај, креирај, програмирај, дизајнирај, дружи се 48 часа со целиот свет“ има за цел […]

Прочитај повеќе