Ако некоја игра покажува дека светот не се врти околу вас, тоа е Sonder. Замислена како приказна без главни ликови, Sonder. е зачеток на преубава дигитална одисеја која зрачи од потенцијал кој допрва треба да се оплеменува. За една игра која е дел од раниот пристап на Steam, тоа е единственото нешто што би можеле […]

Прочитај повеќе

Оваа епизода на GG.mk е супер интересна, не само затоа што е 100 епизода, туку и поради првиот поглед на Sonder. Гостин преку Skype во епизода е Петар Котевски, основачот на KAMAi Media. Секако има повеќе информации за играта, и иако има и по некој спојлер. Покрај ова GG.MK ги презентираа и Outlast 2 и […]

Прочитај повеќе

По неколку години напорна работа, конечно одлична вести од Kamai. Sonder Episode One, првиот AAA македонски наслов е подготвен и влегува во рана фаза на 8 мај. „Веќе неколку години работиме напорно на концептот, технологијата и содржината на играта. Mногу сме возбудени што можеме да ја покажеме на луѓето и да прибереме мислења и сугестии за […]

Прочитај повеќе

KAMAi Media вели дека се блиску до објавување на својата првата игра. Петар Котевски, основачот на студиото, најави дека се се поблиску до своето демо. Новото видео „Development Diary: Who are you?“, покрај нови снимки од гејмплеј не запознава и со програмерите, уметниците и дизајнерите и нивната инспирација зад проектот. Видеото означува почеток на периодот […]

Прочитај повеќе

Sonder е игра без главни ликови, без негативци. Само избори. Научно-фантастичната авантура на битолското студио Kamai Media е малку поразлична игра во која играчот е слободен и охрабрен да преземе контрола врз други ликови за да ја креира приказната од нова гледна точка. Идејата зад ваквиот наратив е да се покаже дека еднa индивидуа, или […]

Прочитај повеќе

Студенти, ентузијасти, професионалци и сите кои сакаат да креираат и играат видео игри, се поканети на првиот Global Game Jam 2013, кој ќе се одржи од 25 до 27 јануари во Скопје и во Битола. Настанот со мото „Наместо да спиеш, цртај, креирај, програмирај, дизајнирај, дружи се 48 часа со целиот свет“ има за цел […]

Прочитај повеќе