Адам Савиџ и Џејми Хајнеман, познатото дуо на Mythbusters, го тестираа Gorilla Glass и ги прикажаа предностите на телефоните кои го имаат заштитното стакло. Но, сепак станува збор за промотивно видео за Corning во кој Mythbusters ги презентираат предностите на Gorilla Glass 4 и неговата примена во телефони, таблет компјутери, лаптоп, па дури и идна […]

Прочитај повеќе

Заштитното стакло на Corning се наоѓа на еден куп телефони од куп производители. Поточно, Gorilla Glass го користат околу 3 милијарди телефони, и иако нуди добра заштита на екранот, сепак не може да го заштити ако ви падне телефонот. Барем не до сега. Corning ја најави четвртата генерација на Gorilla Glass за која вели дека […]

Прочитај повеќе

Следната недела Corning Inc. ќеја презентира новата надградба на заштитното стакло Gorilla Glass 3, јавува CNET. Презентацијата ќе се одржи на годинешниов CES во Лас Вегас. Подобрувањето е на молекуларно ниво а новата карактеристика Corning ја нарекоа „Native Damage Resistance“(NDR). Ова ќе допринесе Gorilla Glass 3 дабиде 3 пати поотпорно на гребаници, а дури 40 […]

Прочитај повеќе