Mink 3D е принтер кој ќе направи револуција во модната индустрија и значително ќе им ја олесни работата при шминкање на девојките. Технологијата е дело на Грејс Чои од Харвард која во текот на студиите „открила“ дека сите брендови ги креираат своите продукти со мешање на многу бои. „Индустријата за шминка заработува многу многу пари […]

Прочитај повеќе

Полека се наближува времето кога учениците се враќаат во своите школски клупи, а студентите започнуваат со своите студентски активности. Денес, наместо книгите, сите се со своите паметни телефони и компјутерски таблети во рацете, некои прегледуваат апликации за забава, некои пак апликации кои ќе им помогнат во организираноста и продуктивноста. Еве дел од нив, а доколку […]

Прочитај повеќе

Период во кој се подаруваат најмногу подароци, а едни од најпосакуваните и најчесто користени подароци се мобилните уреди. Па така, доколку имате нов паметен телефон или компјутерски таблет кој работи на Android, Google ja претстави листата на најдобрите апликации за 2012-та година. Evernote: Апликација со чија помош можете да фаќате забелешки во било која форма […]

Прочитај повеќе