Откако се испокара и смири со Apple околу патенти на телефони, сега Samsung бара да биде забранет увозот и продажбата на некои уреди од Ericsson во САД, јавува BBC. Станува збор за седум патенти за кој Јужнокорејците твдрат дека им се прекршени авторските права, поради што се одлучиле за оваква мерка. Ова следи откако Samsung одби […]

Прочитај повеќе