Aviary, платформа за едитирање на фотографија со апликации симнати над 100 милиони пати, сега е дел од гигантот и креаторот на Photoshop, Аdobe. Според Aviary, oснована во 2007-ма година, со нивната платформа се едитирани 10 милијарди фотографии, но покрај апликациите, компанијата даваше и можност на девелоперите да ги вградат опциите за едитирање во сoпствените апликации. […]

Прочитај повеќе

Дали ќе може Adobe да ги поврзе артистите и дизајнерите со своите софтверски решенија? Adobe за околу 150 милиони долари ја купи њујоршката друштвената мрежа за креативци, Behance. Ова друштвена мрежа е налик на DeviantArt, сајт кој што најверојатно ви е попознат, но и налик на LinkedIn. Adobe ќе продолжи да го развива Behance и […]

Прочитај повеќе