Апликацијата за разменување на пораки која во текот на минатата недела се поврзуваше со Google, WhatsApp руши рекорди. Извршниот директор на WhatsApp, Јан Коум, изјави дека го надминале Twitter во бројката на месечно активни корисници. WhatsApp беше стартувана во 2009-та година, а денес е една од најкористените во својата област. Месечно има 200 милиони активни […]

Прочитај повеќе

WhatsApp, популарната апликација за праќање пораки преку различни мобилни платформи, сега е бесплатна и за iOS. Компанијата ја тргна цената од 1 долар за време на празниците со цел да привлече што е можно повеќе корисници, наместо да ги изгубат кај други бесплатни апликации што нудат исти услуги. Стратегијата на WhatsApp е да се искористат […]

Прочитај повеќе