Половина од содржините на Youtube сега се прегледуваат од паметните телефони или таблет компјутери, вели директорката на YouTube, Сузан Војчички на Cоde Mobile конференцијата, oрганизирана од Re/code. Порастот на пристап од мобилна платформа се припишува на се поголемата популарност на YouTube апликациите во Google Play и App Store, јави Re/code. „YouTube во моментов заработува од […]

Прочитај повеќе

Јужнокорејскиот феномен Psy успеа да сруши уште еден рекорд и да го направи тоа што мислевме дека е недостижно, барем не во период од само неколку месеци. Неговото видео Gangnam Style само што надмина неверојатни 1.000.000.000 прегледи на YouTube. Видеото на Psy e закачено на YouTube на 15 јуни годинава, што значи дека стигна до […]

Прочитај повеќе