Foursquare во средатана својот блог објави дека ги проширува препораките за локали и сега тие вклучуваат препораки од вашите Facebook пријатели. Оваа промена веќе е во примена на веб сервисот на Foursquare, како и на мобилните апликации, и, интересно, доаѓа само неколку денови откако беше претставен сервисот Facebook Nearby кој го прави истото што сега […]

Прочитај повеќе