TweetsPie, наградуваната македонска апликација за прегледување на најпопуларните твитови, објави нов редизајн на својата Android верзија. Со новиот минималистички дизајн на Сања Вељановска, „се следат трендовите“ и промените кои ги прави Twitter, и се додаваат неколку нови функционалности кои ќе треба да ја направат апликацијата поинтерактивна. Освен што може да се отвори кориснички профил директно […]

Прочитај повеќе

Локалната ИТ сцена е сè уште млада и неискусна споредено со соседните држави како Србија, Хрватска и Бугарија. И иако во Македонија нема кој-знае колкава поддршка за стартапите (читај: пари и инвестиции), тоа што влева оптимизам е што има стартап-инкубатори кои се вгнездија во регионот во потрага по нови идеи. Затоа, ако лани видовме како […]

Прочитај повеќе

По победата во Букурешт пред само три недели, македонската апликација за најдобрите твитови, ТweetsPie, победи и во Скопје на вториот Mobile AppCamp. Со победата TweetsPie ќе добие шанса да оди назад во Букурешт, овојпат на Google Hackathon, на Webit Congress и најверојатно во Париз на натпреварувањето за стартапи на Alcatel. Второто место го освои ShareDrive, […]

Прочитај повеќе

За Иван Димоски, неговата TweetsPie апликација за Android и iOS која ги филтрира твитовите и ги прикажува само најретвитуваните, беше најдобрата на стартап натпреварот во Букурешт. Самодовербата во продуктот и презентацијата се исплатеше бидејќи TweetsPie го освои првото место на Droidcon Eastern Europe, една од поголемите регионални конференции за Android на кој што се споделуваат […]

Прочитај повеќе

Опишана од своите креатори како „најдоброто нешто што му се случило на македонскиот интернет“, апликацијата која ги наоѓа најдобрите твитови, TweetsPie, сега доби нова верзија за Android и своја прва верзија за iОS. ТweetsPie на Иван Димовски ги прегледува вашите твитови секој час, ги вади последните 600 твитови од луѓето кои ги следите и ги […]

Прочитај повеќе

ТweetsPie е нешто „најдобро што му се случило на македонскиот интернет“. Така Иван Димоски, попознат како @MedoDimoski, ја oпишува новата Android апликација која прикажува листа од вашите најдобри твитови. Апликацијата секој саат ги прегледува 600-те последни твитови од пријателите кои ги следите и ги избира најдобрите 21. Одбраните твитови се всушност најретвитувани твитови. Направивме нова […]

Прочитај повеќе