Apple Maps сè уште се очајно лоши. Знаејќи дека Apple не планира да се врати на соработката со Google Maps, тогаш единствено решение за да се подобрат мапите е да се купуваат стартапи кои имаат уникатни решенија за мапирање. Според новинарката на Washington Post, Џесика Лесин, Apple го купил Embark, стартап oснован во 2011-та година […]

Прочитај повеќе

Facebook стартува нов локациски сервис Nearby, достапен на мобилната апликација, преку кој ќе им нуди сугестии на корисниците за интересни места блиску до нив. Со оваа апликација Facebook директно ќе го нападне пазарот кој до сега беше доминиран од Yelp во САД, и таргетиран од Foursquare ширум светот. Предноста на Facebook е што има многу […]

Прочитај повеќе