Фондацијата Марко Кабранов стартува натпревар за најкреативно меме (или мим) во кое ќе се исмее или пофали проектот Скопје 2014. Натпреварот може да биде интересен и да генерира доста креативна содржина, иако делува како форсиран, бидејќи интернет мемињата се вирални феномени, односно се споделуваат само ако им се допаднат на корисниците или ако се однесуваат […]

Прочитај повеќе