Македонските и балканските програмери можат да бидат креативни и конкурентни на европскиот пазар на мобилни апликации, вели Лаури Анталенен, ко-основачот на единствениот европски акселератор за гејминг стартапи – GameFounder. Проблемот, вели Лаури, е што треба да се има познавање во маркетингот и бизнисот за да се пласира стартапот. Во гејминг индустријата, и општо на мобилните […]

Прочитај повеќе

GameFounders е првиот стартап акцелератор кој ќе им помага на компаниите кои започнуваат со развој на видео игри. Акцелераторот е eстонски, но може да аплицираат компании од било која држава доколку се спремни да се преселат во Талин. Компанијата веќе ги прими првите 10 стартапи, но веќе е започнато апплицирање за вториот круг. За 9 […]

Прочитај повеќе