IBM предвидува дека во следните пет години компјутерите ќе ги имаат истите сетила како и луѓето. Предвидувањето доаѓа во „5 in 5“ листа во која IBM секоја година ги предвидува трендовите во технологијата. Според IBM, паметните телефони, таблет, лаптоп или десктоп компјутери ќе ни овозможат  преку нив да почуствуваме допир, вид, вкус, мирис или звук, односно […]

Прочитај повеќе