Google најави промени во рекламирањето пред изборите за Европскиот парламент. За секоја политичка реклама ќе биде потребно да се аплицира и да се почека верификација пред да може воопшто да се плати за овие реклами. „Напорно размислуваме за изборите и како да продолжиме да ги поддржуваме демократските процеси во светот, вклучувајќи и поголема транспарентност при […]

Прочитај повеќе

Најголемата мрежа за огласување AdWords сега има ново име, Google Ads. Промената треба да ги долови сите платформи на кои се достапни рекламите на огласувачите. Ако сте маркетер тогаш немате причина за грижа, станува збор речиси исклучиво за промена во името. „Ова е примарно само промена на името, но ја покажува и насоката во која […]

Прочитај повеќе

Guardian, Financial Times, CNN и Reuters почнуваат со сопствена платформа за реклами со која ќе се обидат да им конкурираат на Facebook и Google. Енититетот е наречен Pangaea Alliance, а заедно овие медимуи имаат 110 милиони читатели до кој ќе вoдат достапни рекламите, објави Guardian. „Pangaea е единствена по квалитетот на партнерите. Знаеме дека довербата […]

Прочитај повеќе

Зошто Google се одлучи да гo спаси Apple од мизеријата во која западнаа со издавање на сопствени мапи? Зошто кога Google има инвестирано во сопствен оперативен систем, со кој Apple е во „термонуклеарна војна“ (според зборовите на Стив Џобс),  веќе подолг период.. Дали Google e „поголема“ компанија од двете или им здосади од вечните препирки? […]

Прочитај повеќе