Музиката од видео играта Journey, која е изведена од Камерниот оркестар на Македонската радио телевизија, е прв саундтрак од видео игра кој е номиниран за Grammy награда. Композиторот Остин Витори кој е најзаслужен за музиката во играта за PlayStation 3, на изведбата на Камерниот оркестар беше „присутен“ преку Skype и Protools Source Connect. Во 55-годишната […]

Прочитај повеќе