Почетокот на годината е резервиран за еден од најголемите саеми за техника и електроника. CES (Consumer Electronics Show) кој се одржува секоја година во Лас Вегас, Невада во САД. Настанот во просек е посетен од над 150.000 луѓе и изложувачи и оваа следната година нема да биде исклучок и веднаш по новогодишните празници ќе имаме […]

Прочитај повеќе

Корејската компанија LG на IFA 2016 во Берлин за презентација на можностите на своите телевизори креираше тунел од OLED телевизори. Составен од 216, 55-инчни телевизори, тунелот е долг 15 метри. Посетителите во него можат да уживаат во прикази од подводниот свет и небото.

Прочитај повеќе

Sony срамежливо најавува свое повлекување од пазарот од телефони и телевизори. Компанијaта најавува дека ќе ги раздели и аудио-визуелниот оддел во независна компанија, откако веќе ги продаде Vaio компјутерите, јави Verge. Директорот на Sony, Казу Хираи, оди чекор понатаму и најaвува дека не е исклучена стратегија за излез од пазарот на телефони и телевизори, јави […]

Прочитај повеќе

Тим Кук во своето последно интервју за NBC остро ја критикуваше моменталната состојба на телевизијата и вели дека кога ќе го пушти телевизорот, се чувствува како да се вратил 20 до 30 години назад. Во своето интервју, исто така, г. Кук истакна и дека телевизијата е едно од подрачјата на кои целат од компанијата, што […]

Прочитај повеќе