Facebook ја претстави својата Place Tips технологија, која овозможува бизнисите да испраќаат нотификации и апдејти до корисниците кога ќе бидат во близина на нивните објекти. Станува за бесплатни Bluetooth уреди кои Facebook ги испраќа кај секој бизнис што ќе им ги побара. Но, иако тестовите во Њујрок се покажаа за успешни, сепак во моментов Place […]

Прочитај повеќе

Македонија барем во догледен период не е во плановите на Google за Google Maps|Business View. Од Facebook страната Мак Mедиа ни пратија дописка со Google кој вели дека услугата не само што не е достапна, туку барем засега немаат временски период во кој услугата би станала достапна. Google Business View е дел од Google Maps […]

Прочитај повеќе

Google најави промена во достапноста на апликациите за компаниите. Наскоро бесплатната верзија ќе им биде достапна единствено на индивидуалните корисници. Компаниите ќе мора да платат 50 долари за секој вработен кој ја користи апликацијата без разлика на колку вработени имаат. Овие најави доаѓаат директно од блогот на Google, заедно со најавата дека ова ќе важи […]

Прочитај повеќе