DoubleDog е апликација која на корисниците им овозможува да ги предизвикаат своите пријатели и познаници, и да им постават различни задачи. Доколку си помисливте „тоа не може да е добра идеја“, тогаш се согласуваме. Апликацијата овозможува на секој корисник да понуди пари и да испорача предизвик. Доколку предизвикот е исполнет прeдизвиканиот добива исплата; доколку е […]

Прочитај повеќе

Мапите на Apple можат да бидат опасни за вашиот живот, предупреди полицијата од Милдура, Австралија. Предупредувањето доаѓа по поплаки од луѓе кои наместо да го најдат малото гратче, се изгубиле во австралиските пустина на високи температури. До сега се спасени четири изгубени луѓе кои ги следеле мапите. „Тестовите на мапите покажаа дека мапите го прикажуваат […]

Прочитај повеќе