Ричард Сталман, основач на Фондацијата Слободен Софтвер, автор на лиценцата за слободен софтвер GNU и еден од најпознатите активисти за слободен софтвер, остро ја критикуваше најпопуларната Linux дистрибуција – Ubuntu. Тоа што го тврди г. Сталман е дека дистрибуцијата од Canonical ги шпионира корисниците и нивните податоци ги испраќа на Amazon. Во најновата верзија на […]

Прочитај повеќе