Напредокот на паметните телефони ја враќа назад идејата за стрим во живо кој на коирсниците на друштвените мрежи ќе им овозможи поврзување и следење на настани во живо преку видео стрим. Технологијата не е нова, ниту е уникатна на Meerkat, апликацијата за стримање видео до пријателите што направи бум за кратко време. Но, сега сме […]

Прочитај повеќе

Skype претстави нова апликација за подруштвена видео комуникација. Апликацијата e дело на стартапот Qik, кој во април стана дел од тимот на Skype, односно Мicrosoft. Идејата зад Skype Qik е да биде алатка за разменување на видео пораки, или како што вели Skype за „споделување насмевки во текот на целиот ден“. Апликацијата е едноставна за […]

Прочитај повеќе

Новите правила за користење обелоденуваат детали дека Skype се подготвува да издаде нов сервис за испраќање на видео пораки. Претплатниците на Skype ќе имаат можност за неограничено испраѓање на видео пораки се додека не косат со правилата за фер користење, забележува The Verge.  Покрај ова пораките кои ги добивате и испраќате ќе останат неограничено време во вашето сандачае и во […]

Прочитај повеќе