Новата надградба за популарниот сервис за: инстант комуникација, аудио и видео разговор – Skype, овозможува разговор без креирање на профил. Ова ќе им овозможи на сите набрзина да се вклучат во разговорите, дури и ако не сакаат да направат свој профил и да поминат низ чекорите за регистрација. Корисникот треба да пристапи на Skype.com  и […]

Прочитај повеќе

Google Hangouts, Skype, WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger, листата на апликации за инстант комуникација се чини како да нема крај… Додека вие разговарате со еден пријател на Skype; друг ве бара на Facebook; трет ви пишува пораки на Telegram. Franz 2.0 е апликација која ќе ви помогне да зборувате со сите од едно централизирано место. Franz не […]

Прочитај повеќе

Еден од најпопуларните сервиси за инстант комуникација, WhatsApp, најави дека ќе промени една пракса која ќе го оддели од конкуренцијата.  Наскоро на корисниците на сервисот ќе им бидат презентирани реклами. Ова сепак не е најголемиот проблем. Компанијата најавува дека започнува да ги споделува податоците со Facebook (потсетник: FB го купи WhatsApp во 2014-та), кој ќе ги користи […]

Прочитај повеќе

Неодамна SMS пораките прославија 20-тиот роденден. Но, се чини дека и се ближи крајот на оваа технологија благодарение на апликациите кои нудат инстант комуникација преку мобилен телефон. Facebook со својот нов Messenger за Android сега ќе дозволи инстант комуникација меѓу корисници без да имаат профил на друштвената мрежа. Потребно е само име и телефонски број […]

Прочитај повеќе