Ураганот Марија на крајот на септември речиси целосно го опостуши Порторико. Два технолошки гиганти, Google и Tesla ја понудија својата помош на островскиот дел од САД. Огромен дел од островот е со уништена инфраструктура. Токму тука ќе се обидат да помогнат двете компании. Откако со Project Loon, во мај Google успеа да помогне во Перу на […]

Прочитај повеќе

Во Порторико Twitter доби една поинаква употреба. Наместо да се користи за поврзување на луѓето, микро-блог платформата експериментално се користи за да го намали криминалот во земјата. Под мотото „Следи ме, за да не ме следиш“, тројца затвореници, од кои двајца осудени за убиство, ги споделуваат нивните искуства од затворот. Затвореници своите твитови ги споделуваат […]

Прочитај повеќе