Nokia, Microsoft и Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) стартуваат лабораторија во која студентите ќе учат за новите мобилни технологии. Развојот на мобилни апликации ќе се фокусира на Windows Phone платформата и на Nokia Asha и Lumia телефоните. Но, креирање на мобилни апликации е само дел од програмата чија цел е да ги […]

Прочитај повеќе

Од 9-ти до 15-ти декември ќе се одржи работилницата Code App, level up! за развој на мобилни апликации, во организација на студентската организација EESTEC од Скопје и Факултетот за информатички науки и компјутерско инжинерство (ФИНКИ). Во текот на бесплатните обуки кои ќе трајат една недела, околу 45 учесници (30 локални и 15 од странство) ќе […]

Прочитај повеќе